Symbian^3 heeft de Finse telefoonfabrikant Nokia voorlopig nog niet gebracht waar het op had gehoopt. Om meer uit de nieuwe versie van Nokia’s besturingssysteem te halen, heeft Nokia voor 2011 een aantal updates in de planning staan.

Nokia wil bijvoorbeeld de interface aanpakken door onder andere de browser en het hoofdscherm aan te pakken. Verder wil Nokia ook veranderingen aan de ‘look and feel’ van de interface doorvoeren en een HTML5-browser introduceren.

De verschillende nieuwe features en aanpassingen worden naar verwachting over vijf updates verspreid. De eerste update zal reeds in het eerste kwartaal van volgend jaar uit worden gegeven.

Verder is er ook op hardware-gebied het één en ander op komst. Zo staan er telefoons met een processor die op 1 GHz draait in de steigers. Deze telefoons beschikken waarschijnlijk net als de toekomstige dual-core-telefoons over een groter grafisch geheugen. Als laatste krijgen deze telefoons ook een ’true zoom’-camera. Wat dit precies inhoudt is vooralsnog onbekend.