Abonneer je gratis op Techzine!

Sony Computer Entertainment Benelux (SCEB) laat in een persverklaring weten dat zij opnieuw een mijlpaal hebben bereikt. In de Benelux is de Playstation 3-console nu al één miljoen keer verkocht.

Vorige maand registreerde Sony Computer Entertainment al de miljoenste PSP in de Benelux, nu is ook de PlayStation 3 dit aantal gepasseerd. "De PS3-verkopen kennen een spectaculaire stijging sinds de introductie van het nieuwe model in september 2009", vertelt Bart van de Giessen, Managing Director Sony Computer Entertainment Benelux. "Na een zeer goed 2010 – waarin we het best verkopende softwareplatform zijn gebleken – en met de introductie van de PlayStation Move, de video on demand dienst MUBI en exclusieve games als Gran Turismo 5, Heavy Rain en God of War III, verwachten we ook voor 2011 weer spectaculaire ontwikkelingen."

De PS3 werd in november 2006 wereldwijd gelanceerd. Sindsdien zijn er wereldwijd al meer dan 41 miljoen exemplaren verkocht, waarvan meer dan 16 miljoen in Europa. Inmiddels zijn er bijna 2.000 titels verkrijgbaar voor de PlayStation 3.