Abonneer je gratis op Techzine!

Tijdens een persconferentie van de Amerikaanse telecomprovider Verizon Wireless is een CDMA-versie van Apple’s iPhone 4 aangekondigd. De telefoon zou op de Amerikaanse markt een grote concurrent kunnen vormen voor Android-toestellen.

Verizon Wireless is de grootste Amerikaanse provider en maakt in tegenstelling tot de meeste Europese providers gebruik van een CDMA-netwerk, in plaats van GSM. Dit houdt in dat het CDMA-toestel in Europa niet zal werken. De iPhone 4 van Verizon Wireless biedt overigens geen ondersteuning voor 4G, een netwerk dat sinds kort in gebruik is genomen door de provider. Met de aankondiging van de CDMA-iPhone komt een einde aan de exclusiviteit van providers voor iPhone-toestellen.

De komst van de iPhone 4 op het netwerk van Verizon Wireless zou een gevoelige klap kunnen worden voor toestellen met het Android-besturingssysteem van Google. Veel Amerikaanse consumenten zouden gewacht hebben op een iPhone van een andere provider dan AT&T, welke voorheen het alleenrecht op de distributie van de iPhone had. Het netwerk van AT&T zou niet zo goed zijn als het netwerk van Verizon Wireless en daarom een grote reden zijn om niet over te stappen. Apple verwacht in het eerste kwartaal van 2011 5 tot 6 miljoen CDMA-toestellen te verschepen.

De CDMA-variant van de iPhone 4 is op ondersteuning voor de CDMA-netwerkvariant identiek aan de iPhone 4 zoals we die reeds kennen. De telefoon wordt vanaf 10 februari verkocht.