Apple heeft een aanvraag voor een nieuw patent ingediend. Het gaat hierbij om een invoerapparaat dat gecombineerd wordt met een touchscreen. Het patent zou speciaal bedoeld zijn voor de toepassing op computermuizen.

De patentaanvraag heeft de naam ‘Computer invoerapparaat met een displayapparaat’ gekregen en zou een muis met LED-, LCD-, OLED- of TFT-scherm kunnen betreffen. Dit scherm zou content projecteren op een aanraakgevoelig vlak. Op dit vlak kunnen iconen worden weergegeven die door de gebruiker zijn ingesteld, of simpelweg elementen die op navigatie gericht zijn.

Om een dergelijk apparaat te fabriceren zouden aardig wat onderdelen vereist zijn. Zo dient het apparaat een processor, geheugen, sensoren, beelduitvoer en natuurlijk de normale muis-elementen hebben.

Wat een dergelijk apparaat mag kosten wordt natuurlijk niet vermeld in het patent. Overigens is het idee van Apple niet volledig nieuw. Eerder kwam 3Dconnexion al met een 3D-muis waarop men via een LCD-scherm onder anderen e-mail en afspraken kan checken.