Abonneer je gratis op Techzine!

LG heeft zojuist op het Mobile World Congress de Optimus 3D en Optimus Pad officieel aangekondigd. Dit was echter geen verassing aangezien LG al eerder bevestigde dat zij onder andere een 3D telefoon zouden aankondigen op het Mobile World Congress 2011.

Als we naar de specificaties van de Optimus 3D kijken, kunnen we vaststellen dat de smartphone gezien mag worden als het topmodel van LG. LG noemt het ontwerp van de Optimus 3D "dual-core, dual-channel, dual-memory" en doelt hiermee op de concurentie die niet optimaal gebruik maakt van dual-core processoren waar LG dit wel doet.

LG brengt met de Optimus 3D de eerste telefoon op de markt waarmee 3D content kan worden waargenomen zonder daarvoor een 3D-bril te hoeven dragen. Dit alles met een 4,3 inch 3D-scherm. Ook is de Optimus 3D in staat om 3D foto’s en video’s te maken. Wanneer de gebruiker in 2D filmt kan de Optimus dit in maximaal 1080p. Youtube is een samenwerking aangegaan met LG en zet een speciaal 3D kanaal op wat onderdeel is van LG’s 3D-Zone.

Met de Optimus Pad wil LG meedoen in de huidige tablet oorlog. LG deed forse uitspraken over zijn concurrenten. Zo noemde LG de iPad bijvoorbeeld "absoluut niet draagbaar" en was de Galaxy Tab een "opgeblazen smartphone". LG meent het beste van deze twee te combineren in de Optimus Pad. Het zou het scherm(breedbeeld 8,9 inch) van de iPad hebben en het gewicht van de Galaxy Tab (654 gram).

Verder heeft de Optimus Pad net als de Galaxy Tab een nVidia Tegra 2 CPU aan boord maar draait de tablet op Android 3.0 Honeycomb. Ook met de Optimus Pad zet LG vol in op de 3D markt met twee camera’s van vijf megapixel op achterzijde van de tablet. Hiermee kunnen 3D foto’s en video’s worden gemaakt.

De Optimus 3D zal in mei beschikbaar zijn voor een nog onbekende prijs.