Steve Ballmer heeft op de Mobile World Conference enkele updates aangekondigd voor Windows Phone 7. Een echte grote update heeft het besturingssysteem tot op heden nog niet gehad, wel wat kleine updates. Nu zijn de eerste updates aangekondigd die ook daadwerkelijk functionaliteit aan het besturingssysteem gaan toevoegen, zoals multitasking en Internet Explorer 9 mobile.

Voordat Steve Ballmer toekwam in zijn persconferentie aan de update, gaf hij eerst een update omtrent het gebruik van Windows Phone 7. Er zijn nu enkele toestellen verkrijgbaar op verschillende markten, Nederland is nog niet één van deze markten, hier is de keuze nog enorm beperkt maar dit zal later dit jaar gaan veranderen. Steve Ballmer gaf aan dat 93 procent van alle Windows Phone 7 gebruikers erg tevreden is over het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, 9 van de 10 gebruikers zou het zelfs aanraden aan hun vrienden en familie.

De aankomende updates van Microsoft zal twee belangrijke nieuwe functies toevoegen aan het besturingssysteem, namelijk multitasking en Internet Explorer 9. Door middel van multitasking wordt het mogelijk om meerdere dingen tegelijk te doen op het systeem, dit begint al bij muziek blijven luisteren terwijl je aan het browsen bent. Internet Explorer 9 moet de browser een update geven zodat deze beter voldoet aan de W3C-standaarden maar vooral veel sneller wordt.


In maart zal de eerste update beschikbaar komen voor WP7, waarmee het systeem sneller moet gaan werken en hiermee zal ook gelijk de copy-paste-functionaliteit toegevoegd worden. De tweede update zal multitasking en de IE9 browser toevoegen en deze wordt waarschijnlijk in het najaar beschikbaar gesteld.