Abonneer je gratis op Techzine!

Motorola heeft aangekondigd dat de Droid Pro ook naar Europa zal komen. De mobieltjesbouwer heeft hiervoor een persbericht de deur uitgedaan en dit eveneens aangekondigd op de Mobile World Conference die momenteel in volle gang is in Barcelona.

De Droid Pro is een toestel van Motorola dat zich richt op de zakelijke markt, met een 3,1"-touchscreen en een QWERTY-toetsenbord zoals bekend van een BlackBerry moet het toestel het beste van de beide werelden gaan combineren. De Droid Pro draait, zoals de naam al doet vermoeden, op Android. Hier overheen heeft Motorola haar eigen interface gelegd die de boel wat op moet fleuren.

Het toestel draait op Android 2.2 en is hiermee dus niet voorzien van de nieuwste versie. De nieuwste versie van Android voor mobiele telefoons is namelijk Android 2.3. Het toestel heeft allerlei zakelijke functies aan boord, zoals ondersteuning voor Exchange en de mogelijkheid voor push-mail. Motorola heeft verder gezorgd voor extra beveiligingsopties zoals mogelijkheden tot het gebruik van VPN.

In Europa gaat het toestel Motorola Pro heten en zal het ‘Droid’ dus weggelaten worden. Wanneer en hoe het toestel in Europa beschikbaar komt is niet bekend. Of het toestel naar Nederland komt, is eveneens onduidelijk.