Momenteel is de grootste mobieltjes beurs ter wereld aan de gang in Barcelona en daar is goed uit op te maken dat Android overheerst. Behalve dat je het Android poppetje echt overal tegenkomt, zijn ook enorm veel nieuwe toestellen en tablets voorzien van Google’s besturingssysteem.

In een kleine twee jaar tijd heeft Google geflikt wat niemand voor mogelijk hield, ze hebben een mobiel besturingssysteem ontwikkeld wat nu de smartphone markt overheerst en leidt. Maar hoelang gaat dat nog duren?

De concurrentie zit ook niet stil en Microsoft kondigde een samenwerking aan met Nokia, samen gaan zij proberen om hetzelfde kunstje als Google uit te halen maar met Windows Phone 7 en de toestellen van Nokia. Microsoft CEO Steve Ballmer ziet in de huidige markt nog maar drie spelers, te weten Android van Google, de iPhones van Apple en Windows Phone 7. Volgens hem zal het uiteindelijk tussen deze drie spelers gaan.

Op zich is dat geen vreemde onderstelling, al vergeet hij hier wel RIM te noemen (de maker van de Blackberry telefoons), wellicht heeft Balmer RIM al afgeschreven, alleen volgens de cijfertjes verkoopt RIM nog steeds meer toestellen dan dat er Windows Phone 7 toestellen over de toonbank gaan.

Op dit moment gaat Android in elk geval duidelijk aan kop en is er ook voor Apple werk aan de winkel. Een telefoon als de Samsung Galaxy S II mag toch wel gezien worden als een ernstige bedreiging voor de iPhone. Volgens de Wall Street Journal zitten ze bij Apple ook niet stil, en zou er aankomende zomer een iPhone op de markt komen die de helft kleiner is als de iPhone 4 en ook de helft goedkoper. Zodat Apple ook een speler wordt in het middensegment van de smartphone markt.