Abonneer je gratis op Techzine!

Het is het bedrijf Ericsson gelukt om een telefoon gesprek te voeren in High Definition kwaliteit. Dit deed de fabrikant over het CDMA netwerk waarop het mogelijk is om te werken met de EVRC-NW codec.

De HD Technology verbetert de spraakkwaliteit aanzienlijk en zou daarnaast een stuk minder last hebben van achtergrond geluiden, zelfs in een luidruchtige omgeving. Door het gebruik van het CDMA netwerk was het mogelijk om de EVRC-NW codec te gebruiken. Deze codec kan gebruik maken van een bereik van 50 tot 7000 Hz. Traditionele gesprekken blijven echter hangen tussen een range van 300 tot 3400 Hz.

De nieuwe technologie is vooralsnog alleen nog maar te vinden op de Research & Development afdeling van Ericsson waar zij in een samenwerking met Qualcomm Incorporated tot dit succes kwamen. Ericsson liet wel weten dat ze de technologie zo snel mogelijk willen invoeren op hun smartphones, echter kan dit pas als de netwerken wereldwijd hier ook geschikt voor zijn. Dat kan echter nog wel enkele jaren duren, tot die tijd zullen we het moeten doen met Voice cancelling.