Abonneer je gratis op Techzine!

Als we Fudzilla mogen geloven dan werkt Apple mogelijk aan een eigen televisie. De televisie zou het "Smart TV" prototype heten en zou enkele volledig nieuwe en nog niet eerder vertoonde features hebben. Philips, Samsung, Sony, LG en Panasonic mogen dus gaan uitkijken!

Vanmorgen schreven we al over diverse geruchten rondom Apple, maar ook deze wilden we jullie niet onthouden. Fudzilla heeft volgens eigen zeggen meerderde bronnen die het nieuws omtrent de Smart Tv melden. Apple is bezig met de ontwikkeling van een eigen televisie-toestel, de grote vraag die dan blijft staan is of het blijft bij een prototype of dat die ook echt op de markt gaat komen.

In elk geval lijkt Apple hiermee haar reeds bestaande Apple TV settopbox naar een veel hoger plan te gaan tillen. Onduidelijk is nog of deze televisie de Apple TV module gaat vervangen, of deze er naast zal worden aangeboden, waarschijnlijk weten ze dit bij Apple zelf ook nog niet. Er wordt zelfs al gesproken over 1 procent marktaandeel in 2013.

Volgens de bronnen zou de televisie in elk geval ARM-based zijn en de nieuwste versie van iOS gaan draaien. Daarnaast zou een docking ondersteuning voor de iPhone, iPad en iPod touch voor de hand liggen. Verder bestaan er ontzettend veel mogelijkheden met de mogelijke komst van de televisie. Zo hebben de eerder vernoemde Apple producten streaming mogelijkheden en zulllen ze in staat zijn om als afstandsbediening te fungeren. Daarnaast ligt het voor de hand dat de App Store verder zal uitbreiden en geschikt wordt voor televisies.

Volgens de bronnen zouden we tegen de feestdagen een officiële aankondiging kunnen verwachten maar natuurlijk bestaat de mogelijkheid ook dat dit apparaat er nooit zal komen. Tot die tijd zal het dus afwachten worden en zien we waarschijnlijk nog voldoende geruchten voorbij komen.