Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft er een nieuwe mobiele partner bij. Research in Motion (RIM) de maker van de Blackberry toestellen gaat een nieuwe samenwerking aan met Microsoft. Hierdoor zullen verschillende diensten op de Blackberry toestellen door Microsoft worden geleverd. Voorbeelden hiervan zijn de Bing zoekmachine en de Bing Maps.

De nieuwe samenwerking werd bekend gemaakt tijdens het Blackberry World-congres in Orlando door Mike Lazaridis, co-CEO van RIM en Steve Balmer, de CEO van Microsoft.

De clouddiensten van Microsoft zijn al langer beschikbaar voor diverse mobiele platformen waaronder de Blackberry’s. Ballmer geeft aan dat het belangrijk en verstandig is om te investeren in Blackberry omdat deze toestellen samen met Windows Phone, de enige twee spelers zijn die er op de zakelijke markt toe zullen doen. Welke plannen Microsoft nog meer heeft met Blackberry werd niet duidelijk, wel kregen de bezoekers een presentatie te zien van Bing en Bing Maps. Deze applicaties leken in dit stadium nog erg veel op de Windows Phone edities, of deze nog een meer Blackberry achtig jasje krijgen werd ook niet duidelijk.

Wel wist RIM te melden dat Angry Birds binnenkort zal verschijnen op de tablet van Blackberry, de Playbook. Ook deed RIM nog een Oprah actie, alle bezoekers aan Blackberry World kregen een Playbook cadeau. In totaal gaf RIM 6000 Playbooks weg.