Abonneer je gratis op Techzine!

Tijdens de persconferentie op de E3-beurs kondigde Microsoft aan dat Kinect Fun Labs gelanceerd is. Kinect Fun Labs, dat voor iedere Xbox Live-gebruiker gratis is te downloaden en te gebruiken, zal bovendien met verschillende experimentele toepassingen komen.

Dat heeft keynotespreker Kudo, de man achter Kinect, op de persconferentie van Microsoft aangekondigd.

Tijdens de presentatie werd gedemonstreerd hoe iemands avatar werd gecreëerd. Met behulp van een ander programma is het mogelijk om een foto van jezelf te maken en deze naar wens te bewerken, bijvoorbeeld door glitters aan de afbeelding toe te voegen met behulp van Finger Tracking. Een andere functie van Kinect Fun Labs is het zogeheten Object Tracking. Hiermee kunnen gamers persoonlijke spullen inscannen en deze vervolgens gebruiken als avatar. De mogelijkheid om je eigen, persoonlijke avatar te creëren noemt Microsoft Kinect Me.

Kinect Fun Labs bestaat uit meerdere kleinere programma’s voor Kinect. Het is per direct gratis te verkrijgen voor Xbox Live-gebruikers.

Kinect is een technologie waarbij gamers niet langer een controller hoeven te gebruiken om te gamen. In plaats daarvan zijn zijzelf de controller. Kinect maakt gebruik van een bewegingssensor die je hele lichaam volgt. Terwijl een gamer aan het spelen is maakt Kinect een digitaal skelet van zijn of haar lichaam op basis van dieptegegevens. Dankzij Kinect ID hoeven spelers dit proces slechts eenmaal te doorlopen, omdat alle gegevens in het profiel van de gamer worden opgeslagen.