Abonneer je gratis op Techzine!

Één maand nadat Gigabyte op de Computex in Taiwan al een glimp van een nieuw Z68-chipset moederbord had laten zien, laat het bedrijf wat nieuwe specificaties vrij.

Buiten de foto’s die bij dit bericht toegevoegd zijn, laat Gigabyte een aantal nieuwigheden weten. Het nieuwe moederbord moet zich op overclockers en gamers gaan voorzien, het nieuwe G1.Sniper 2-moederbord gaat een LGA1155-socket krijgen. Er is een 12 fasen-stroomvoorziening te vinden op het bord en het moederbord ondersteunt maximaal vier DDR3-geheugen banken.


Als we kijken naar de SATA-aansluitingen, zien we dat het bord gaat werken met vier SATA 6.0 GB/s-poorten en mogelijk drie 3.0 GB/s-poorten. Voor videokaarten zijn er twee PCI-Express x16-sloten te vinden, die zowel SLI als CrossFireX zullen ondersteunen. Netwerkverbinding zal worden gezocht via de Bigfoot Networks Killer E2100 Gigabit NIC. Gigabyte zorgt bij het moederbord ook voor een eSATA-aansluiting, een 7.1-kanaal audio-ondersteuning, twee USB 3.0-poorten en een HDMI-poort.

Op dit moment is van zowel de releasedatum als de prijs nog niks bekend.