min

Tags in dit artikel

, ,

Mensen kunnen niet zonder internet, ook niet op hun vakantieadres. Maar liefst 95 procent van de vakantiegangers neemt tenminste één apparaat mee waarmee ze kunnen surfen op het internet. De helft daarvan wil altijd en overal toegang tot het internet hebben.

Dat is gebleken uit onderzoek van Brocade, fabrikant van netwerkapparatuur.

Meer dan 250 miljoen Europeanen gaan tenminste één keer per jaar op vakantie. Naast de shampoo, tandenborstel en tandpasta neemt 95 procent van hen ook één of meerdere apparaten mee waarmee ze op internet kunnen, zoals een laptop, tablet of smartphone. De meeste mensen gebruiken het apparaat om contact te houden met achterblijvers. Veertig procent zegt dat ze niet zonder hun sociale media contacten kunnen.

De helft van de ondervraagden zegt dagelijks te willen surfen op internet. Ruim veertig procent geeft aan een vakantie te boeken waar WiFi of andere internetverbinding aanwezig is. Een kwart van de badgasten zegt ook internet vanaf het strand te willen hebben. Slechts zevent procent zegt dat ze nooit internet op vakantie.

En hoewel vakantie een rustperiode behoort te zijn, zegt een derde van de respondenten zijn e-mail voor het werk te checken. Zestig procent zegt zich te storen aan werkgerelateerd internetgebruik.

"De resultaten van het onderzoek wijzen uit dat we met z’n allen in 2011 volledig met elkaar verbonden zijn en we gaan er van uit dat we in kunnen loggen vanaf elke plek, ongeacht waar we zijn of wat we doen", zegt John McHugh, vicepresident en marketingofficer bij Brocade. Hotels, restaurants en strandtenten moeten volgens hem goed op deze trend inspelen. "Het niet aanbieden van online diensten kan schadelijk zijn voor de reputatie en kan het aantal boekingen voor een accommodatie verminderen."