Abonneer je gratis op Techzine!

Er is weer een nieuwe Humble Indie Bundle te verkrijgen op internet. Vorig jaar schreven we al over de tweede bundel, welke bijna twee miljoen dollar opleverde. De Humble Indie Bundle is in het leven geroepen om zogenaamde ‘Indie-gameontwikkelaars’ te kunnen ondersteunen.

De Humble Indie Bundle bevat namelijk voornamelijk games die geen grote bekendheid genieten en onafhankelijk worden uitgegeven. Er worden wel wat eisen gesteld aan deze games, ze moeten namelijk DRM-vrij en cross-platform zijn zodat Windows-, Mac- en Linux-gebruikers kunnen genieten van het aanbod aan games. Eén van de mooiste dingen aan de bundel is dat gebruikers de prijs zelf mogen bepalen. In principe kan je de bundel dus voor één cent aanschaffen, maar er zijn ook mensen die bijzonder vrijgevig zijn. Zo is de hoogste prijs betaald door @notch, wie 4048 dollar heeft neergelegd. Het gaat hierbij om Markus ‘Notch’ Persson, de bedenker van Minecraft. Ook de ontwikkelaars van Braid en SteamBirds blijken vrijgevig te zijn.

In dit geval bevat de bundel opnieuw vijf games, namelijk Crayon Physics Deluxe, Cogs, VVVVVV, Hammerfight en And Yet It Moves. Met de aankoop van de games worden fondsen als EFF en Child’s Play ondersteund. De klant kan ervoor kiezen om het aankoopbedrag eerlijk te verdelen tussen de ontwikkelaars en het goede doel of slechts één van beiden.