Abonneer je gratis op Techzine!

Iedereen kent de standaard en originele ringtone van Nokia inmiddels wel. In de loop der jaren heeft Nokia de ringtone hier en daar wel wat verbeterd maar het bleef ongeveer hetzelfde deuntje van elke Nokia-telefoon. Met de komst van een compleet nieuwe strategie is het ook tijd voor een nieuwe ringtone.

Nokia is nu op zoek naar een nieuwe ringtone welke de komende jaren het gezicht geluid van Nokia moet gaan worden en de nieuwe Windows Phone strategie. Daarom heeft Nokia wereldwijd een wedstrijd georganiseerd om een nieuwe ringtone door het publiek te laten maken.

Om mee te doen aan de wedstrijd moet je jezelf registreren op http://nokiatune.audiodraft.com. Daarnaast kan je op dezelfde website stemmen op de ringtone die jij het mooist vindt. De 5 inzendingen met de meeste stemmen gaan door naar de finale en daarnaast kiest een testpanel ook nog 5 ringtones. De jury kiest uit die tien inzendingen een winnaar die maar liefst 10.000 dollar wint. De vijf verliezende inzendingen krijgen ook nog 1.000 dollar en die ringtones kan je daarna ook downloaden in de Nokia internetwinkel.

De wedstrijd loopt tot 2 oktober 2011.