Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens de website Gigaom zal de update voor de Xbox 360 en Xbox Live over ongeveer anderhalve maand verschijnen. Ook worden er dan nieuwe contentpartners toegevoegd aan Xbox Live, waaronder Comcast, Verizon, HBO en vele andere. Hierdoor kan Microsoft onder andere een flink video on demand pakket gaan aanbieden. De grote vraag is natuurlijk hoe de applicaties van deze partners eruit gaan zien en waar deze op zijn gebaseerd. Volgens Gigaom gaat het om een aangepaste versie van het Silverlight Development Framework.

Volgens Gigaom is het er zeker van dat de nieuwe apps gebaseerd zijn op Silverlight, althans tot op zekere hoogte. Het zou namelijk gaan op een nieuw framework wat gebaseerd is op Silverlight. Het nieuwe framework zou de naam Lakeview dragen en hier wordt momenteel nog druk aan gesleuteld. Zo heeft Microsoft onder andere Kinect’s stembesturing en de besturing door middel van beweging toegevoegd aan Lakeview.

Microsoft zou van plan zijn om de grote update voor de Xbox 360 en Xbox Live uit te rollen voordat de feestdagen beginnen in de Verenigde Staten. Wat dus neer komt op een lancering voor Black Friday welke eind november plaats zal vinden. Microsoft hoopt hiermee de vraag naar de Xbox console verder te vergroten waardoor de verkopen flink toenemen.

Microsoft zou op dit moment nog wekelijks updates verspreiden van het Lakeview framework. Dit omdat Microsoft de nodige functies wil toevoegen en de mogelijkheden flink wil uitbreiden. De nieuwe partners moeten daarom elke week hun apps testen en controleren of deze nog goed functioneren met de nieuwe versies van Lakeview. Microsofts doel zou zijn om het platform snel op te bouwen en de kinderziektes eruit te krijgen zodat ontwikkelaars wereldwijd aan de slag kunnen met het Lakeview platform en apps kunnen bouwen voor de Xbox 360.

Microsoft wilde niets bevestigen omtrent de komst van Silverlight naar de Xbox of het platform Lakeview.