Abonneer je gratis op Techzine!

Android blijft maar doorgroeien, het afgelopen kwartaal zijn er 55 miljoen nieuwe Android-apparaten bijgekomen. Dat meldt de CEO van Google, Larry Page op zijn Google+ pagina. Hij noemt de groei van Android ‘mindboggling’. In totaal zijn er nu wereldwijd 190 miljoen geactiveerde Android-apparaten.

Als we de cijfers wat beter bekijken dan zien we dus 55 miljoen activaties in het afgelopen kwartaal, dat is gelijk aan 600.000 activaties per dag en 7 apparaten per seconde.

De groei van Android is dus groter dan ooit en het zal voor concurrenten moeilijk worden om marktaandeel af te gaan snoepen van Android.

Voor Microsoft is dit zowel goed als slecht nieuws, het slechte nieuws is dat de groei en populariteit van Android verder is gestegen waardoor het nog moeilijker zal worden om met Windows Phone een groot succes te behalen en echt de strijd aan te gaan met Android. Aan de andere kant is er dus ook goed nieuws want Microsoft verdient ook aardig aan de Android-toestellen. Microsoft heeft door zijn grote patentcollectie verschillende licentieovereenkomsten met Android-fabrikanten die allemaal een vergoeding per toestel betalen. Zo zou HTC naar verluidt 5 dollar per toestel betalen aan Microsoft.

Google heeft echter nog meer groei nieuws, behalve Android is ook Google Chrome flink gegroeid. Google Chrome heeft op dit moment zo’n 200 miljoen gebruikers en dat aantal stijgt ook steeds harder, aldus Google. Ook zou volgens Google de interesse in Chromebooks toenemen, vooral bedrijven en het onderwijs zouden veel interesse tonen. Tot op heden lijken de Chromebooks nog niet voor het gewenste resultaat te hebben gezorgd maar Google lijkt tevreden te zijn.

Tot slot bleek de nettowinst van Google ook niet verkeerd te zijn in het derde kwartaal. Het bedrijf behaalde een nettowinst van 2,73 miljard dollar, de omzet bleef steken op 9,72 miljard dollar, net geen 10 miljard dollar.