Abonneer je gratis op Techzine!

Al zijn de Ivy Bridge-processors nog niet uit brengt MSI al een micro-ATX-moederbord uit met PCI-e 3.0. De Z68MA-G43 (G3) heeft een S1155-socket en is opgetrokken rond de Z68-chipset.

Om effectief gebruik te kunnen maken van PCI-e 3.0 voor S1155 is een Ivy Bridge-processor vereist. Ondanks dat deze nog niet uit zijn komen verscheidene fabrikanten al met moederborden die deze nieuwe standaard ondersteunen; zo ook MSI. MSI’s nieuwste telg, de Z68MA-G43, is een micro-ATX-moederbord met de Z68-chipset aanboord.

De Z68MA-G43 is voor de rest vrij standaard. Uiteraard is er een S1155-socket te vinden en vlak daarnaast bevinden zich de vier DDR3 DIMM-sloten. Voor de rest worden er door de Z68-chipset vier SATA 3Gbps- en twee SATA 6Gbps-aansluitingen geleverd.

Het moederbord heeft twee fysieke PCI-e 3.0 16x-sloten, maar de onderste heeft slechts vier lanes tot zijn beschikking. Naast deze 16x-sloten zijn er nog twee PCI-e 1x-sloten.

Het I/O-paneel is opgebouwd uit zes USB 2.0- en twee USB 3.0-poorten. Gigabit Ethernet is ook aanwezig en de audio wordt verzorgd door zes jack-aansluitingen. Je monitor kan je aansluiten dankzij de VGA-, DVI- of HDMI-aansluiting.

Het moederbord heeft verder UEFI en de prijs en beschikbaarheid is nog onbekend.