Abonneer je gratis op Techzine!

Uit een Argentijnse studie van wetenschappers blijkt dat een laptop met een WiFi-verbinding funest is voor de zaadcellen in sperma. Uit het onderzoek wat is gepubliceerd in het medische tijdschrift Fertility and Sterility is gebleken dat een WiFi-signaal in staat is om zaadcellen te doden of schade toe te brengen aan het DNA.

De wetenschappers van het Nascentis Medicina Reproductiva van Cordoba namen sperma af van 29 verschillende mannen. Vervolgens werd de sperma geplaatst onder een laptop welke was verbonden met het internet via een WiFi-verbinding voor een periode van 4 uur.

Uit de resultaten blijkt dat 25 procent van de sperma niet langer actief was en nog eens 9 procent had DNA-schade opgelopen. Dat is in totaal drie keer zoveel dan sperma die niet onder de laptop met WiFi-verbinding was geplaatst.

Uit de conclusie van het rapport blijkt dan ook dat als een man gebruik maakt van een laptop met WiFi-verbinding in de buurt van zijn genitaliën, deze het risico loopt dat zijn sperma-kwaliteit afneemt.

Niet iedereen is het uiteraard eens met dit onderzoek. Dokter Robert Oates, president van de Society for Male Reproduction and Urology, zegt dat het onderzoek niet goed is uitgevoerd. "Het is geen real-life biologie, dit is een kunstmatige nagebootste situatie. Het is wetenschappelijk weliswaar interessant maar het onderzoek is op deze manier biologisch niet relevant."