Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens geruchten is Google bezig met het verfijnen van haar eigen spraaksoftware met het project Majel. Het lijkt erop dat Google bezig is met het ontwikkelen van een alternatief en concurrent voor Apple´s Siri.

Het gerucht dat Google bezig is met het doorontwikkelen van zijn spraakherkennings-software genaamd Majel is op de wereld gezet door de website Android and Me. De website heeft laten weten dat ze de laatste weken informatie binnen heeft gekregen van diverse bronnen over het Majel project.

De bronnen menen dat de software dit jaar nog vrijgegeven zal worden. Dit is op basis van uitspraken die zijn gedaan door medewerkers van het geheime Google onderzoekslab, genaamd Google X. Toch is niet met zekerheid te zeggen dat de software ook zo snel al beschikbaar zal komen.

De software zal via spraak opdrachten kunnen waarnemen en opzoek gaan naar een antwoord. Indien deze niet gegeven kan worden zal er gezocht worden naar een alternatief. Zo zal volgens de bron in de eerste release de mogelijkheid ingebouwd zitten om zoekopdrachten sprekend in te geven. Momenteel is dit al mogelijk bij Android-telefoons. Echter is de herkenning tot op heden nog niet zo goed als die van Apple.