Abonneer je gratis op Techzine!

KPN pakt uit op oudjaarsdag. Klanten met een privé of prepaidabonnement mogen deze dag namelijk gratis sms’en. Het aanbod is geldig tussen 11 uur ’s ochtends en 11 uur ’s avonds.

Op deze manier wil KPN de drukte op zijn netwerk proberen te verminderen. Ieder jaar sms’en en bellen we met z’n allen er lustig op los met oud en nieuw. Met name rond middernacht, als iedereen elkaar een gelukkig nieuwjaar wil wensen, treedt er een piek op in het netwerk. Hierdoor kan het gebeuren dat je degene aan de andere kant van de lijn niet kunt bereiken.

In een poging om de piek rond middernacht te reduceren, biedt KPN zijn klanten de mogelijkheid om op 31 december gratis te sms’en. Deze aanbieding geldt alleen van 11 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds. Voor of na die tijd betalen klanten het gebruikelijke tarief.

In 2010 verwerkte KPN tussen 10 uur ’s avonds en 4 uur ’s ochtends 26.270.993 sms’jes en 5.786.347 telefoongesprekken. Tevens verstuurden KPN-klanten 1.887.436 MB (1,8 terabyte) aan data om de nieuwjaarswensen over te brengen. Het is aannemelijk dat de klanten van KPN deze cijfers dit jaar zullen overtreffen aangezien steeds meer mensen over mobiel internet beschikken.

De actie geldt alleen voor KPN-klanten die een privé of prepaidbonnement hebben. De aanbieding geldt niet voor klanten van dochterondernemingen die hetzelfde netwerk gebruiken als KPN (Hi, Telfort, Simyo en MTV Mobile).

Zie hieronder de reclame die KPN voor deze actie heeft gemaakt.