Abonneer je gratis op Techzine!

Aangezien het nieuwe mobiele besturingssysteem BlackBerry 10 nog bijna een jaar op zich laat wachten, heeft Research in Motion vandaag in elk geval nog een update uitgebracht naar BlackBerry OS 7.1.

De update zal vanaf vandaag beschikbaar worden gesteld aan de providers die op hun beurt de update kunnen aanbieden aan BlackBerry OS 7 gebruikers. Wanneer de update naar Nederland komt en door de operators beschikbaar wordt gesteld is vooralsnog even afwachten. Toestellen die in aanmerking komen zijn de Blackberry Bold 9900, Blackberry Torch 9860 en 9810, Blackberry Curve 9360 en 9380. De update voegt onder meer tethering toe aan de toestellen en een NFC-functionaliteit. Deze techniek vereist wel een NFC-chip die aanwezig is in de Bold 9900 en Curve 9380.

Het gemis van een radiotuner in de Blackberry toestellen wordt ook deels opgelost met deze update. De Curve modellen beschikken namelijk over een ingebouwde FM ontvanger die met het BlackBerry OS 7.0 besturingsysteem nog niet bruikbaar is en met versie 7.1 wel bruikbaar zal zijn. Dat deze Curve toestellen beschikken over een FM-tuner is nooit eerder met de consument gecommuniceerd. Verder wordt het ook mogelijk om gesprekken via WiFi te voeren. Daarnaast zijn er tal van apps die verbeterd zijn, zoals BlackBerry Maps, BlackBerry Traffic en Blackberry Travel. O

Aangezien RIM nu sinds enige tijd werkt aan het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 is het onduidelijk of we hierna nog een update kunnen verwachten voor Blackberry 7.