Sony wil in de toekomst smartphones gaan besturen door middel van bewegingen met het hoofd. Dit blijkt uit een door Sony ingediend patent. De bewegingen zouden middels een headset worden geregistreerd.

In deze headset zou volgens het patent een bewegingssensor worden verwerkt welke de bewegingen door geeft aan de smartphone. Door middel van vooraf geprogrammeerde bewegingen of combinaties zouden bijvoorbeeld enkele features van het toestel worden geactiveerd. Het patent werd al in 2010 ingediend maar is nu pas wereldkundig gemaakt door Sony. Het is onduidelijk hoe of wanneer Sony de nieuwe technologie op de markt wil gaan brengen.

Wanneer het patent goed wordt gekeurd en deze daadwerkelijk op de markt komt zou dit bepaalde situaties makkelijker en veiliger kunnen maken. Wanneer je bijvoorbeeld achter het stuur zit en je wordt gebeld, hoef je volgens het patent enkel met je hoofd te schudden om een telefoontje te accepteren.

Het patent volgt in ieder geval de weg die Sony in lijkt te zijn geslagen met haar smartphones. Zo kondigde Sony eerder de Xperia Sola aan welke werkt met floating touch-technologie. Deze smartphone is in staat bewegingen of opdrachten te registreren zonder dat de gebruiker daarvoor het scherm aan hoeft te raken.