De nieuwste versie van het besturingssysteem Chrome OS begint meer op een traditioneel besturingssysteem te lijken. In de laatste versie is namelijk een volwaardig vensterbeheer toegevoegd. Hiermee lijkt het OS nu meer dan alleen een browser.

De keuze van Google is best opmerkelijk te noemen. Toen Google naar buiten kwam met haar plannen rondom Chrome OS liet de fabrikant weten dat zij het besturingssysteem bewust geen traditioneel uiterlijk mee zou geven. Chrome OS zou namelijk, het traditionele model van busturingssystemen moeten veranderen. In het begin deed het platform dan ook vooral aan als een browser. Nu Google een volwaardig vensterbeheer met desktop en shortcuts heeft toegevoegd aan Chrome OS lijkt het platform meer op een besturingssysteem zoals we dat vooral van Windows reeds kennen.

Het vensterbeheer komt echter niet als volledige verrassing. Het was namelijk al langer bekend dat Google bezig was met de ontwikkeling van een dergelijke toevoeging aan het besturingssysteem. Wat de precieze beweegredenen van Google zijn geweest om alsnog een vensterbeheer toe te voegen aan Chrome OS is onbekend. Er zou echter gesteld kunnen worden dat Google met deze nieuwe toevoeging indirect haar eigen verlies bevestigt in de strijd om de opzet van een besturingssysteem te veranderen.