Abonneer je gratis op Techzine!

Het gaat Rovio voor de wind, zo bleek gisteren maar weer. Gisteren kondigde de Finse game-ontwikkelaar aan dat spellen uit de Angry Birds-reeks sinds de lancering in december 2009 meer dan één miljard keer zijn gedownload. Op haar weblog bedankt ze alle fans voor de steun.

Angry Birds is pas zo’n twee jaar op de markt, maar de reeks heeft wereldwijd miljoenen fans. Naast de spellen Angry Birds, Angry Birds Seasons, Angry Birds Rio en het onlangs gelanceerde Angry Birds Space is het assortiment van Rovio veel groter. Zo kunnen liefhebbers ook knuffels, t-shirts, speakers, sleutelhangers en zelfs een kookboek kopen. Volgens geruchten heeft Rovio zelfs plannen om samen met David Maisel, de oud-voorzitter van Marvel Studios, een heuse film te maken van de ‘kwade vogels’.

Bij de presentatie van de financiële resultaten eerder deze week meldde Rovio dat er in het afgelopen jaar 648 miljoen exemplaren van Angry Birds zijn gedownload. Een andere factor voor dit succes is wellicht de lancering van Angry Birds Space, in maart. In slechts drie dagen tijd werd het spel meer dan 10 miljoen keer gedownload. Vorige week maakte Rovio bekend dat het spel inmiddels meer dan 50 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Daarmee is Angry Birds Space de snelst groeiende game van Rovio.

"Angry Birds is meer dan één miljard keer gedownload. Wij zeggen BEDANKT tegen al onze fans! Dit is slechts het begin van ons verhaal: houd je ogen open voor wat volgen gaat!", aldus Rovio op haar weblog. In de onderstaande video geeft de game-ontwikkelaar al een kleine hint naar wat er komen gaat. Het personage dat we op het einde van het filmpje zien, is niemand minder dan Casey uit Casey’s Contraptions, een puzzelspel dat verkrijgbaar is op iOS.