De Finse smartphonefabrikant Nokia lanceert binnenkort een speciale Lumia 900 met Batman-logo. De Batphone zal slechts in beperkte oplage beschikbaar zijn in enkele Europese landen. Een prijskaartje van de smartphone is niet bekend.

Via een tweet bevestigt Nokia de komst van de Batphone. De Finse smartphonefabrikant heeft met een laser het logo in de behuizing gebrand. Het toestel zal slechts "zeer tijdelijk" verkrijgbaar zijn bij het Britse Phones4U en is enkel in het zwart verkrijgbaar, een passende kleur bij Gotham City’s Dark Knight. Daarnaast zal de Batphone naar alle waarschijnlijkheid naast het Verenigd Koninkrijk de aankomende weken ook tijdelijk verkrijgbaar zijn in onder meer Duitsland en Frankrijk.

De verschijning van de Batphone komt niet zomaar uit de lucht vallen. In juli verschijnt het nieuwste deel uit Christopher Nolan’s Batman-saga: The Dark Knight Rises.

Het is niet de eerste keer dat Nokia met een Batphone op de proppen komt. Vorig jaar december onthulde het Finse bedrijf al de limited edition van de Lumia 800 Batman Dark Knight Rises. Daarvan zijn slechts 40 exemplaren gemaakt en verkocht.