Website Nokia Innovation claimt een aantal screenshots in handen gekregen te hebben welke Microsoft’s aankomende mobiele besturingssysteem Windows Phone 8 tonen. Hierop zijn onder andere Skype-integratie, een nieuwe camera interface, het overzicht van datagebruik en de nieuwe interface van Nokia Drive 3.0 te zien.

Aangenomen wordt dat Microsoft volgende week tijdens zijn Windows Phone Developer Summit het Windows Phone 8-besturingssysteem uit de doeken zal doen. Het lijkt er echter op dat enige informatie hierover nu is uitgelekt. Eén van de screenshots toont een inkomend videogesprek, wat eruit ziet als de standaard applicatie van Windows Phone. Een tweede afbeelding laat zien dat zowel Skype als RCSe-diensten in de Personen Hub geïntegreerd zijn.

Nokia Innovation heeft ook een screenshot weten te bemachtigen van wat moet doorgaan als de nieuwe camera-interface, welke vooral opvalt door zijn eenvoud. Aan de linkerkant van het scherm zit een slider om in en uit te zoomen, rechts zitten twee knoppen waarvan de bovenste dient om tussen de front en rear facing camera te wisselen. Meer opties zullen aanwezig zijn in het menu, welke met het drie-punten-icoon getoond wordt.

De volgende twee screenshots geven weer hoe Windows Phone 8 bijhoudt hoeveel data je verbruikt, hiervoor zal ook een ‘live tile’ beschikbaar komen.

Als laatste wordt de volgende update van Nokia’s navigatiesoftware Drive getoond. Nokia Drive 3.0 zal gebruikers onder andere kunnen informeren over verkeersdrukte en omleidingen.

Op 20 juni zullen we weten of de screenshots op waarheid berust zijn, dan start Microsoft’s evenement. Verwacht wordt dat Microsoft dan ook meer los zal laten over hardware-ondersteuning voor multi-core processors, vier schermresoluties en NFC-ondersteuning waarmee het mogelijk wordt om in Windows Phone 8 met je smartphone betalingen te verrichten.