1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sony heeft twee nieuwe Xperia-smartphones aangekondigd. De low-end Xperia Miro en Xperia Tipo beschikken over een 800 MHz.-processor van Qualcomm maar zullen direct worden voorzien van Android 4.0.

Na een Facebbook-campagne heeft Sony de Xperia Miro en Xperia Tipo aangekondigd. De Miro heeft een 3,5 inch VGA-scherm, een 5 Megapixel camera met LED-flits en kan in verschillende kleuren aangepast kan worden. Het toestel beschikt echter maar over een singlecore 800MHz Qualcomm Snapdragon-processor en het beeld wordt getoond in een resolutie van 320 x 480 pixels. Kopers van beide toestellen krijgen wel direct toegang tot Android 4.0 en zullen dus niet op een update hoeven te wachten, zoals gebruikers van de onlangs geïntroduceerde Xperia S, U, P en Sola dat bijvoorbeeld wel moeten.

De Xperia Tipo zal het moeten doen met een kleiner 3,2 inch VGA-scherm en een 3,2 Megapixel camera. Ook in dit toestel zal de 800 MHz.-processor aanwezig zijn. In een aantal landen zal er zowel een single als dualSIM-uitvoering van de Tipo beschikbaar komen.

Beide toestellen zullen in het derde kwartaal van dit jaar verkocht worden voor een nog onbekende prijs.