Google Glasses vanaf 2014 voor consument

Hoewel Google Glasses al vanaf begin 2013 beschikbaar zal zijn voor ontwikkelaars, moet de consument nog wat langer geduld hebben. Google maakte duidelijk dat de digitale brillen vanaf 2014 te koop zullen zijn.

Nadat ontwikkelaars de kans hebben gehad om te werken met Google Glasses, verwacht Sergey Brin, mede-oprichter van Google, dat de consumentenversie binnen een jaar tijd gelanceerd zal worden. Dat houdt dus in dat de augmented reality-brillen waarschijnlijk vanaf begin 2014 in de winkels liggen. Brins uitspraak laat echter nog ruimte over om de brillen al volgend jaar uit te brengen voor consumenten, al lijkt dit niet aannemelijk.

Google heeft de Google Glasses tijdens het Google I/O-evenement officieel aangekondigd en gepresenteerd, hoewel we de brillen al eerder hebben gezien. Tijdens de presentatie liet Google zien dat de brillen ook ingezet kunnen worden in extreme situaties zoals bij skydiven, waarbij de bril gewoon op zijn plek blijft gedurende de sprong.

Google I/O-bezoekers konden de Google Glasses alvast voorbestellen, voor een prijs van 1500 dollar. Deze prijs zal waarschijnlijk nog wel dalen voordat het kleinood beschikbaar wordt gesteld wordt voor consumenten.