Het is een hacker gelukt om de Samsung Wave uit te rusten met Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

De gebruiker bekend onder de naam mikegapinski heef het werk opgepakt van een oude port van Android voor de Wave. Hij is direct begonnen aan het werkend krijgen van Ice Cream Sandwich op het toestel.

De Wave is in juni 2010 uitgebracht en draait het Bada-OS van Samsung. Bada heeft een eigen appstore, genaamd Samsung Apps. Qua grootte komt deze echter niet in de buurt van bijvoorbeeld Google Play of de Apple App Store: er zijn slechts 2400 apps beschikbaar voor Bada.

Op dit moment mist de Android-port voor de Wave nog wat functionaliteit, maar is deze desondanks toch zeer bruikbaar. WiFi en bluetooth werken, net als de camera, maar 2G/3G werken nog niet, het touchscreen moet nog wat afgesteld worden en de accustatus kan nog niet worden uitgelezen, maar de ontwikkelaar is op de hoogte van de problemen en werkt eraan om ze op te lossen.

Ook is de snelheid niet optimaal, volgens sommigen is deze vergelijkbaar met oudere Android- en iOS-telefoons, maar dat is te verwachten. Het toestel heeft namelijk een 1 GHz-singlecoreprocessor, 128 MB RAM en een PowerVR SGX 540 GPU.

Instructies voor het installeren van Android, wat overigens als dualboot met Bada mogelijk is, vind je hieronder in de YouTube-video zonder geluid of op XDA Developers.