Windows 8 vanaf oktober ook in Nederland

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft zal Windows 8 in oktober lanceren en dat geldt ook voor Nederland. Een update vanaf een Windows 7-systeem dat na 2 juni gekocht is, kost 15 euro. Dit laat de softwaregigant weten aan NU.nl.

Microsoft maakte begin deze week al duidelijk dat Windows 8 aan het einde van oktober verwacht kan worden, maar het was nog onbekend of dit ook zou gelden voor Nederland. Het kan immers voorkomen dat bepaalde regio’s langer moeten wachten, bijvoorbeeld omdat het localisatieproces nog niet voltooid is. Nederlanders die Windows 8 willen gebruiken hoeven zich echter geen zorgen te maken, ook zij kunnen vanaf oktober aan de slag gaan met Microsoft’s nieuwste besturingssysteem.

De prijzen voor Windows 8 zijn nog niet bekend gemaakt. Het is wel duidelijk dat consumenten die onlangs een Windows 7-systeem kochten, gebruik kunnen maken van een upgradeprogramma, waardoor de kosten voor het overgaan op Windows 8 slechts 15 euro bedraagt. In Amerika kost een digitale update 40 dollar, maar een winkelprijs is nog niet bekend. Voor Europa moeten de prijzen nog bepaald worden.