‘Op Nokia World meer over Windows Phone 8’

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft op de Windows Phone Summit afgelopen maand de eerste details van Windows Phone 8 onthuld. Het Chinese WPDang meldt nu dat de consumentenfuncties van het mobiele besturingssysteem op Nokia World zullen worden onthuld.

Nokia World vindt plaats op 5 september. Naast nieuws over de nieuwigheden voor consumenten op die conferentie zal Nokia ook een aantal nieuwe toestellen onthullen.

Er zijn recentelijk al een aantal Windows Phone 8-toestellen opgedoken. Zo verschenen afgelopen maand de Nokia Lumia 910 en 1001 en recentelijk doken er weer twee nieuwe toestellen van de Finse telefoonmaker op, namelijk de Nokia Lumia 920 en de Nokia Burr.

Dat laatste toestel draaide overigens build 8.0.9743 van Windows Phone 8, maar helaas lekte er geen verdere informatie over die build uit.

Op de Windows Phone Summit op 20 juni deed Microsoft Windows Phone 8 voor het eerst uit de doeken. Die conferentie was echter vooral gericht op ontwikkelaars, met aankondigingen voor ondersteuning van multicoreprocessors en NFC-technologieën. De enige opmerkelijke consumentenfunctie was het vernieuwde startscherm dat consumenten meer vrijheid biedt over hoe zij deze willen inrichten.

Mogelijk wordt Nokia de exclusieve launchpartner van Windows Phone 8. Stephen Elop, CEO van Nokia, liet weten dat het bedrijf wel eens voordeel zou kunnen halen uit de goede relatie die het heeft met Microsoft.