Foto’s HTC Proto uitgelekt

Abonneer je gratis op Techzine!

Over een week vindt de IFA-beurs plaats in Berlijn. Deze beurs is bedoeld voor consumentenelektronica, maar de boventoon wordt gevoerd door tablet- en smartphonefabrikanten die nieuwe modellen aankondigen. Waarschijnlijk zal ook HTC zich in de strijd om de aandacht mengen met de aankondiging van minimaal één nieuw toestel, de HTC Proto.

Vandaag zijn foto’s van de HTC Proto uitgelekt. Naar verwachting zal het toestel de opvolger worden van de HTC One V, het goedkoopste model uit HTC’s One-reeks. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan lijkt HTC afgestapt te zijn van het bekende ‘kin-ontwerp’, waarbij het onderste gedeelte van de telefoon op subtiele wijze naar voren helt.

De HTC Proto zal een WVGA-scherm met een doorsnee van 4 inch krijgen, naast een 5-megapixel camera en een dualcore Snapdragon-processor die op een kloksnelheid van 1 GHz. opereert. De hardware wordt verpakt in een behuizing van 9.62 millimeter dik. Welke versie van Android op het toestel zal draaien is nog onduidelijk, maar het valt te verwachten dat het om Ice Cream Sandwich zal gaan, al hebben we natuurlijk hoop op Jelly Bean.