Intel heeft Jelly Bean port voor Atom-apparaten af

Abonneer je gratis op Techzine!

Intel kwam al vrij snel met de aankondiging dat het snel met een Android Jelly Bean port zou komen. Deze port wordt door Intel gemaakt zodat Android Jelly Bean ook op apparaten kan draaien met Intel Atom-chips. Vervolgens was het lange tijd stil, maar nu heeft Intel laten weten dat de Medfield-native Android 4.1 build klaar is.

Mike Bell, directeur bij Intel’s mobiele en communicatie afdeling, geeft aan dat hij zelf al beschikt over een smartphone met de nieuwe energiezuinige Atom-chip in combinatie met Android 4.1 Jelly Bean. Dit geldt overigens niet alleen voor Bell, ook alle andere Intel medewerkers met een Intel Atom smartphone draaien al op Android Jelly Bean.

De vraag is nu wanneer we de eerste Intel Atom smartphone in Europa gaan zien. Bell waarschuwde al wel dat fabrikanten en telecomoperators nog wel uitvoerig deze Android-versie en Intel-chips zullen gaan testen, voordat ze er producten mee op de markt zullen gaan brengen.

Tot op heden hebben alleen enkele Chinese fabrikanten een Intel-smartphone ontwikkeld. De grote vraag is wanneer een Samsung, HTC of Sony een Intel gebaseerde smartphone op de Europese markt brengt met Android 4.1. De kans is groot dat dit pas in 2013 of misschien zelfs pas in 2014 zal gebeuren.