Na de samenwerking van Google met Samsung voor de Galaxy Nexus en met Asus voor de Nexus 7-tablet, lijkt Google nu ook samen met HTC om een Nexus smartphone te produceren. Het zou gaan om de "Google Nexus 5", meldt GSMArena.

Volgens de geruchten zou Google interesse hebben om de DROID Incredible X-smartphone van HTC te gebruiken als basis voor de Google Nexus 5. Deze smartphone heeft een 5-inch 1080p Full HD-scherm, een quad-core Snapdragon S4 Pro-processor, een 2500 mAh batterij, 4G LTE-connectiviteit, tot 64 GB interne opslag en een 12 megapixel camera aan de achterzijde.

De Google Nexus 5 zou draaien op Android 4.1.2, deze versie van Jelly Bean zal naast enkele bugfixes en een extra ontgrendelingsscherm ook verbeteringen voor Project Butter bevatten. Wat de lanceringsdatum voor de HTC Google Nexus 5 betreft, deze zou volgens Redmond Pie mogelijk op 5 november vallen.

Eerder gingen er al geruchten over een mogelijke samenwerking tussen LG en Google voor een Nexus-toestel. Het is mogelijk dat er meerdere Nexus-smartphones ontwikkeld worden.