Maker Minecraft weight ondersteuning Windows 8

Abonneer je gratis op Techzine!

De maker en ontwikkelaar van Minecraft, Markus Persson, heeft laten weten dat hij niet van plan is om Minecraft naar Windows 8 te brengen.

Dit tweette Persson eergisteren nadat Microsoft hem had gevraagd om Minecraft voor Windows 8 te certificeren. De gamedeveloper weigerde echter en liet weten dat "ze moesten ophouden met het verpesten van de pc als een open platform." Hij voegde toe dat hij liever heeft dat Minecraft niet werkt op Windows 8 dan om eraan mee te werken.

Hij was echter nog niet klaar en tweette: "misschien kunnen we wat mensen zo overtuigen om niet op Windows 8 over te stappen." Het is mogelijk dat sommige gamers zijn advies overnemen, gezien Minecraft vrij populair is.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Persson zijn onvrede heeft uitgesproken over Windows 8. Op Reddit afgelopen maand verklaarde hij: "Ik hoop dat we veel open en gratis platformen kunnen houden. Als Microsoft beslist om Windows 8 dicht te gooien zou dat heel slecht zijn voor Indie-games en de competitie in het algemeen… er verschijnen heel veel interessante games de komende tien jaar, gemixt met de AAA-games waar we allemaal van houden."