Abonneer je gratis op Techzine!

De iPhone 5 is waarschijnlijk een van de laatste Apple-producten geweest waar Steve Jobs bij betrokken was. Sterker nog, er bestaan grote vermoedens dat het Jobs’ laatste project geweest moet zijn. Het is dus afwachten hoe het eerste Apple-product er uit zal zien, zonder enige input van Jobs.

Sinds dat het bedrijf afscheid heeft moeten nemen van Steve Jobs staat er een andere man achter het roer, namelijk Tim Cook. Het wordt verondersteld dat het eerste product waar Jobs niet bij betrokken is geweest, de iPad mini moet zijn. Deze tablet komt later deze maand uit. De volgende iPhone die uit gaat komen zal de eerste iPhone zijn waar Jobs niet bij betrokken is geweest. Het is daarom bijzonder interessant wat Cupertino dan in petto heeft en of het nieuwe apparaat erg afwijkt van de vorige modellen.

Apple heeft echter nog altijd de beschikking over de man waar Steve Jobs van zei dat hij de meest invloedrijke persoon is naast zichzelf binnen Apple. Deze persoon, Jony Ive, is verantwoordelijk voor het ontwerp van de producten die Apple aanbiedt.

Steve Jobs heeft er eigenlijk altijd voor gezorgd dat Apple een momentum heeft gehad in de verkoopcijfers, met behulp van zijn presentaties van Apple-producten en zijn persoonlijke betrokkenheid bij de producten. Het is natuurlijk de vraag of de iets minder charismatische Tim Cook dit momentum weet vast te houden.