De bijenkorf is sinds deze maand begonnen met de verkoop van de Cube 3D, een 3D-printer met een prijskaartje van 1299 euro, daarmee is de Cube-3D de eerste printer die betaalbaar te noemen is.

De Cube 3D kost normaal 1299 euro, maar speciaal tijdens de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf is deze voor 1050 euro al te bemachtigen. De Cube 3D kan objecten printen binnen een ruimte van 14x14x14 centimeter. Deze objecten zijn met behulp van Android-software of een online ontwerpprogramma te ontwerpen. Het is overigens ook mogelijk om software voor de pc te bemachtigen, maar deze moet los gekocht worden voor 49 dollar.

Met alleen de 3D-printer ben je er overigens nog niet. Het is een printer, dus zal je ook cartridges moeten kopen. De cartridges zijn in 10 kleuren te koop, voor 45 dollar per stuk. Er kan ook in bundels gekocht worden, dit bespaart je wat euro’s. Met één cartridge kunnen ongeveer vijftien grote tot middelgrote objecten worden geprint.

De Cube 3D wordt geleverd met 25 ontwerpen, deze kunnen gratis gedownload worden vanaf de website van de producent. Er zijn naast gratis ontwerpen ook nog een aantal ontwerpen beschikbaar die tegen betaling te downloaden zijn.