Google introduceert proefperiode in-app aankopen

Abonneer je gratis op Techzine!

Android applicatie-ontwikkelaars kunnen vanaf heden gebruikers de kans geven om in-app-abonnementen eerst zeven dagen of meer gratis uit te proberen. Google voegde in mei dit jaar de in-app-abonnementen toe.

Gebruikers kunnen nu dus eerst kijken of ze de uitbreiding van de applicatie waarderen, voordat er met geld gezwaaid hoeft te worden. Toch moeten gebruikers die een proefabonnement afsluiten wel op hun hoede zijn, zo moeten er bij het aanvragen van een proefabonnement de betaalgegevens worden ingevuld. Als de proefperiode verloopt, zullen deze gegevens automatisch gebruikt worden om de kosten van het abonnement alsnog af te schrijven.

Voor de mensen die slim denken te zijn en een proefabonnement afsluiten om het vervolgens gelijk weer op te zeggen, geldt helaas dat het proefabonnement direct eindigt zodra het wordt opgezegd, in plaats van dat de volle periode wordt aangehouden.

Google denkt dat de nieuwe service helpt om ontwikkelaars betere applicaties te laten maken. Ondanks dat er scherp in de gaten gehouden moet worden dat de proefperiode niet verloopt, is het een bijzonder plezierige ontwikkeling voor Android-gebruikers die nu applicaties kunnen uittesten zonder ze direct te hoeven kopen.