Microsoft dicht lek in Skype

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft een groot beveiligingslek in Skype weten te dichten. Het was mogelijk om een account te hacken, waarvoor enkel het e-mailadres van de gebruiker benodigd was.

Nadat een groep Russische hackers hun bevindingen openbaarde, besloot Microsoft gelijk de "wachtwoord vergeten"-mogelijkheid van Skype uit te schakelen, om zo verdere schade te voorkomen.

Op de Skype Hearbeat-blog schrijft engineer Leonas Sendrauskas: "Eerder deze ochtend kregen we berichten van verontruste gebruikers omtrent de mogelijkheid om het wachtwoord op te vragen via onze website. Het probleem deed zich voor bij gebruikers met meerdere Skype-accounts die geregistreerd stonden onder hetzelfde emailadres. Daarop hebben we de wachtwoord vergeten-mogelijkheid tijdelijk uitgeschakeld als voorzorg, vervolgens hebben we updates uitgevoerd, zodat het systeem nu weer naar behoren werkt. We leven mee met het kleine aantal gebruikers dat last heeft gehad van de gang van zaken en zullen kijken of we iets voor ze kunnen betekenen. Skype is vastberaden om een veilige communicatie-ervaring te leveren aan onze gebruikers en het spijt ons voor het ongemak."