Microsoft lijkt van mening veranderd te zijn met betrekking tot het uitsluiten van HTC van de markt voor tablets met Windows RT. In juni van dit jaar waren er nog geruchten dat Microsoft zou twijfelen aan de ervaring van HTC, maar nu blijkt het Taiwanese bedrijf dan toch met een 7- en 12 inch Windows RT-tablet opnieuw de markt te betreden.

Volgens Bloomberg zullen de Windows RT-tablets van HTC, die in een 7- en 12 inch-variant zullen verschijnen, uitgerust worden met een chipset van Qualcomm. Als alles volgens plan verloopt, zouden de tablets op zijn vroegst in het derde kwartaal van 2013 op de markt verschijnen. Wat de prijs van de tablets zal worden, is nog niet bekend.

Verder gaan er geruchten dat de 7 inch-variant van de Windows RT-tablet de mogelijkheid zal gaan krijgen om te kunnen bellen, hierdoor lijkt het product de richting van Samsung’s Galaxy Tab 7.7 op te gaan. Eén ding zou al vast staan: Er zullen geen Windows 8 tablets van de hand van HTC komen. De productiekosten voor deze tablets zouden volgens HTC veel te hoog liggen.

HTC bracht in het verleden al de Flyer uit, wat een Android-tablet is. De Flyer werd bij Techzine goed ontvangen, maar is geen verkoopsucces geworden.