HP kondigt Chromebook officieel aan

Abonneer je gratis op Techzine!

HP heeft officieel bekendgemaakt dat het een Chromebook aan gaat bieden. De fabrikant maakt vandaag bekend een product met Google’s Chrome OS uit te brengen om klanten meer keuze in besturingssystemen te bieden. Google’s OS draait volledig op clouddiensten en is al op de markt sinds 2011. Vorige week kwam het nieuws al naar buiten dat HP een Chromebook in de pijplijn had.

De HP Pavilion 14 Chromebook heeft een 14 inch scherm en draait op een 1,1 GHz Intel Celeron-processor. Verder heeft de laptop 2- of 4GB RAM-geheugen, 16GB SSD-opslag, een HDMI-aansluiting, twee USB-poorten, een SD-kaartlezer en een interne webcam. Het grote scherm zorgt voor een accuduur van 4 uur en ligt daarmee onder het concurrentieniveau van 6 uur.

Het op clouddiensten gebaseerde Chrome OS werkt onder andere met Google Drive, een online opslagdienst waarmee gebruikers tussen verschillende computers bestanden kunnen delen. De Pavilion 14 werkt helemaal via internet en heeft dan ook geen grote harde schijf nodig. Offline programma’s installeren is dan ook onmogelijk.

In Amerika kost de Chromebook 329,99 dollar. Of en wanneer de laptop in Nederland valt aan te schaffen is niet bekend.