min

Tags in dit artikel

, , , ,

HTC’s CEO Peter Chou speelde met de nieuwe, nog niet aangekondigde M7 tijdens het eindejaarsfeest van het bedrijf. Tegelijkertijd lekten ook de eerste beelden en informatie van twee nieuwe modellen uit. Deze toestellen dragen de codenaam M4 en G2.

Peter Chou is super enthousiast over de nieuwe smartphone van HTC. Tijdens het eindejaarsfeest bedankte de CEO het personeel voor al het overwerk en besloot vervolgens voor de camera’s te gaan spelen met het nieuwe toestel. Hij vond het evenement een uitgelezen kans om de camera te testen en barstte vervolgens in juichen uit toen hij met de werknemers een aantal keer ‘M7’ schreeuwde. De smartphone zou 8 maart de markt op gaan.


Ondertussen draait de roddelpers op volle toeren. Nog voordat de M7 verkrijgbaar is, duiken er ook specificaties op van twee, nog onbekende, modellen, de M4 en G2. De twee smartphones zouden later dit jaar hun debuut maken.

De M4 zou qua specificaties een stapje onder de M7 liggen. Naar verwachting draagt het model een 4,3 inch 720p-display, met een 1,2 GHz dual-core Snapdragon S4-processor en 2GB RAM-geheugen. Verder zou de smartphone beschikken over 16GB intern geheugen, ondersteuning voor 4G en een 13 megapixel camera. De M4 draait op Android 4.1 Jelly Bean.

De G2, overigens niet gerelateerd aan de eerdere HTC G2 smartphone, zou een instapmodel zijn. Geruchten spreken van een bescheiden 3,5 inch HVGA-scherm, 1 GHz single-core processor en 512MB RAM-geheugen. Met 4GB intern geheugen en een 5 megapixel camera. De G2 wordt bij lancering aangestuurd door Android 4.0 Ice Cream Sandwich.