Nieuwe 4,5 inch Aldi Wolfgang Android smartphone

Abonneer je gratis op Techzine!

Wederom brengt Wolfgang een nieuwe Android-smartphone uit die exclusief bij de Aldi wordt verkocht in Nederland. De prijs/kwaliteitverhouding van de Wolfgang-smartphones is over het algemeen erg goed. Ook dit keer heeft Wolfgang weer een toestel samengesteld dat zijn prijs zeker waard lijkt te zijn. Zo beschikt de telefoon over een 4,5 inch IPS-scherm, Android 4.1 en is geschikt voor twee simkaarten.

De nieuwe Wolfgang smartphone heeft vrij indrukwekkende specificaties. Zoals aangegeven beschikt het toestel over een 4,5 inch IPS-scherm met een resolutie van 960 x 540 pixels. Dat is net geen HD-resolutie, maar wel nog steeds prima in deze prijscategorie. Als we kijken naar de hardware, vinden we een Mediatek dual-core processor met een kloksnelheid van 1GHz. De ingebouwde GPU is een PowerVR 531 en wat ons betreft ook meteen de achilleshiel van deze smartphone. De grafische prestaties van deze chip zijn niet al te hoog. Ter ondersteuning is er ook nog 1 GB aan werkgeheugen aanwezig. De opslagcapaciteit van het toestel is zeer beperkt, namelijk 4GB, waarvan ongeveer 2GB ook echt gebruikt kan worden. Gelukkig kan de opslagcapaciteit worden uitgebreid via micro SD en daar wordt meteen op ingespeeld. De Aldi levert een micro SD-kaartje van 16GB mee.

Het toestel lijkt op alle fronten mee te willen doen, want doordat er de mogelijkheid is om twee simkaarten in het toestel te stoppen, probeert Wolfgang gebruikers aan te spreken die zowel een zakelijk als een privé toestel hebben. Aan de andere kant heeft het echter ook flink uitgepakt met de camera’s, zo is er aan de voorzijde een camera van maar liefst 3 megapixel en aan de achterzijde een camera van 8 megapixel. We weten helaas niet wat voor lens er is gebruikt, maar het aantal megapixel is voor een goedkope smartphone vrij hoog.

Een 4,5 inch IPS-scherm vraagt over het algemeen wat meer stroom dan een kleiner scherm. Ook hier lijkt Wolfgang rekening mee te hebben gehouden, middels de 2000 mAh batterij. Wolfgang lijkt over alle onderdelen goed te hebben nagedacht. Waarschijnlijk is de enige echte concessie de GPU geweest, hiermee zal een spelletje prima te spelen zijn, maar men moet daar geen wonderen verwachten.

Ook qua accessoires pakt Wolfgang flink uit, zo levert het drie achterkantjes mee voor de smartphone. Een witte, zwarte en oranje. Het toestel van Wolfgang ligt vanaf 16 februari in de lokale Aldi winkel voor een prijs van 229 euro. Mocht je interesse hebben in dit toestel, dan is het verstandig om ook meteen die dag je slag te slaan, aangezien de Wolfgang-toestellen over het algemeen vrij snel zijn uitverkocht vanwege een beperkte oplage.