PS4 focust op nieuwe speelopties, niet hardware

Abonneer je gratis op Techzine!

De focus van de PlayStation 4 ligt niet op de grafische prestatie, maar op nieuwe speelopties. Dit stelt een anonieme bron via de Japanse nieuwssite Nikkei.

De geruchten over wat de PlayStation 4 zal bieden dwalen vandaag een andere richting in, nu een Japanse bron stelt dat de focus zal liggen op nieuwe spelfuncties. Zelfs als de console in staat is tot de geruchtmakende explosieve prestaties, zouden deze niet op de voorgrond staan tijdens het debuut van de console.

De bron van Nikei meldt dat de PlayStation 4 verbinding kan maken met mobiele apparaten, waardoor de spelcomputer data kan delen tussen de twee apparaten. De multi-scherm strategie speelt al langer bij Sony, waar de PlayStation 4 een verlengde van kan worden. De Playstation Vita kan bijvoorbeeld synchroniseren met de PlayStation 3, waarmee de gamer een tweede scherm krijgt.

Nikei’s bron vertelt ook dat Sony de nieuwe PlayStation het "zenuwcentrum" van de huiskamer wil maken. Dat trachtte het Japanse merk met de PlayStation 3 natuurlijk ook al door de aandacht niet alleen op spellen te leggen, maar er valt nog veel te winnen in dat opzicht. Wat het dus precies inhoudt zou Sony onthullen tijdens het evenement op 20 februari. De console zou later dit jaar zijn debuut maken.