‘Apple iWatch krijgt gebogen glas en Siri’

Abonneer je gratis op Techzine!

De iWatch van Apple zou gemaakt worden van gebogen glas en praat met de gebruiker via de Siri-techniek die we inmiddels al kennen van de iPhone en iPad. Deze eigenschappen zorgen er voor dat de iWatch zich onderscheidt van concurrerende producten zoals de Pebble Watch. Meer details over design en specificaties zijn nog niet bekend, het bedrijf zou nu nog vooral experimenteren met de vorm en draagbaarheid.

The New York Times rapporteert over het slimme horloge van Apple en maakt hierbij melding van gebogen glas. Alle informatie is afkomstig van anonieme bronnen die bekend zijn binnen het Amerikaanse bedrijf. Het horloge zou volgens hen met de gebruiker communiceren via Siri, de digitale persoonlijke assistent van Apple.

Deze nieuwe geluiden suggereren dat Apple het smartwatchconcept serieus neemt, wat wellicht vooral komt door de technologische sprongen in de industrie, welke buigbare schermen steeds meer toepassingen bezorgen. Het buigbare Willow Glass dat Corning vorig jaar introduceerde lijkt perfect voor het nieuwe horloge.

Smartwatchfabrikant Pebble is niet Apple’s enige concurrent op de markt van draagbare technologie. Naast de smartwatch zou Google Glass, de digitale bril van Google, er ook al bijna klaar voor zijn. Apple lijkt in ieder geval enthousiast te zijn over de draagbare markt, sinds vice-president Bob Mansfield zich "verdiept" in soortgelijke technologie, die met de iPhone verbindt via een Bluetooth-verbinding.