Canonical presenteert morgen tabletvariant Ubuntu

Abonneer je gratis op Techzine!

Canonical, het bedrijf achter opensource software Ubuntu, zegt morgen Ubuntu voor tablets aan te kondigen. Een timer op de website telt af naar de publicatie van Canonical’s plannen.

"Tick, tock, tablet time!", zegt de banner in aanloop naar de aankondiging morgen in Amerika. Na de aankondiging van Ubuntu voor de Nexus 4 en Galaxy Nexus zal het OS ook de stap naar tablets maken. Het lijkt er op dat Ubuntu voor tablets samen met de smartphonevariant zal debuteren in oktober.

Over samen debuteren gesproken, op de site van HTC loopt een teller af met exact dezelfde datum en tijd als die van Canonical. HTC introduceert naar verwachting de onaangekondige HTC One, het is de vraag of de tellers toevallig tegelijkertijd aflopen of dat het meer te betekenen heeft.

De concurrentie op de tabletmarkt neemt ondertussen toe, na Apple zagen ook Google, Microsoft, BlackBerry en een groep producenten brood in tablets. Het zal Canonical in principe dan ook niet gemakkelijk afgaan om hier een houvast te krijgen.