Chrome maakt einde aan jacht op luidruchtige tabs

Abonneer je gratis op Techzine!

Google’s webbrowser Chrome zal in een toekomstige versie een functie introduceren waarmee het eenvoudiger wordt om uit te vinden welke openstaande tabbladen geluid veroorzaken. Een functie waarmee de tabbladen geanimeerd worden wanneer een element op een pagina geluid veroorzaakt wordt al uitgerold in Chromium, de testversie van Chrome waarin functies vaak eerst in worden geïntroduceerd.

De animatie wint momenteel nog niet de hoofdprijs, maar het idee is goed. Indien van toepassing wordt een animatie over het favicon van een website gelegd, wat de gebruiker duidelijk kan maken welk tabblad verantwoordelijk is voor veelal irritante geluiden van bijvoorbeeld reclames.

Vooralsnog werkt de functie enkel op de Windows-versie van Chromium. OS X-gebruikers moeten het nog zonder stellen. Tevens werkt de functie niet in combinatie met geluid dat afkomstig is vanuit een Adobe Flash-applicatie. Er lijkt dus nog wat werk aan de winkel voordat Google de functie uiteindelijk ook in de gewone browser zal implementeren.