Voor het eerst zijn er meer mensen die een variant van Android 4.x draaien dan Android 2.3 Gingerbread. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van Android Developers, een platform van Google waar maandelijks enkele statistieken rondom Android worden gepubliceerd, de data neemt enkel apparaten mee die in de laatste twee weken toegang hebben gezocht tot Google Play .

Android 2.3 Gingerbread blijft qua gebruikersaantallen nog steeds de meestgebruikte versie van Android, maar Android 4.0, 4.1 en 4.2 zijn samen inmiddels wel goed voor 45,1 procent van de apparaten. Dat is net iets meer dan de 44,2 procent die het overjarige Gingerbread nog bedient.

Android Gingerbread werd begin 2011 uitgegeven en is al lange tijd de meestgebruikte variant van het besturingssysteem. Google bracht Ice Cream Sandwich aan het einde van datzelfde jaar uit, maar de adoptie ervan verliep traag. Vanaf Android 4.0 maakte Google echter grote vorderingen met het mobiele besturingssysteem, zo werd de interface dramatisch verbeterd en kregen ontwikkelaars veel belangrijke nieuwe mogelijkheden.


Ten opzichte van vorige maand hebben enkel Android-versies vanaf Android 4.0 Ice Cream Sandwich aan marktaandeel gewonnen. Oudere versies moesten aandeel inleveren of bleven gelijk. De grootste winnaar was Android 4.1 Jelly Bean, met een winst van 2,7 procent.